Welkom op de website van de scholengemeenschap Sint-Quintinus.

De scholen van Sint-Quintinus vind je, in het hart van de provincie, gespreid over drie gemeenten: Hasselt, Stevoort en Zonhoven. Met een totaal van ruim 7579 leerlingen en een 1000-tal personeelsleden zijn we de grootste scholengemeenschap van Limburg. 

Studiemogelijkheden

Na de basisschool kan je in onze scholengemeenschap je studieloopbaan op eigen maat uitbouwen. Je begint je studietraject in één van onze eerstegraadsscholen, die je in hun aanbod uitgebreid de kans zullen bieden om je talenten te verkennen. 

Via een intens begeleid studiekeuzeproces kan je daarna in de scholen van Sint-Quintinus je keuze maken uit vrijwel àlle ASO-, BSO-, KSO- en TSO-richtingen. Ook leerlingen voor het buitengewoon onderwijs kunnen in onze scholengemeenschap terecht. 

In het systeem van deeltijds beroepssecundair onderwijs (DBSO) wordt je een combinatie geboden van leren op school en werkplekleren.

Na je 18de heb je in onze scholengemeenschap nog de keuze voor de voortgezette opleiding Verpleegkunde en voor een se-n-se-opleiding of een 7de jaar BSO.

 

Internaten

Wil je kiezen voor een internaatsformule dan kan dat in onze scholengemeenschap in het meisjeinternaat op de campus i-MaS Stevoort of in het gemengde internaat op de campus van de Scholen Kindsheid Jesu.

 

Bekijk het gerust allemaal zelf nog eens in detail.

Veel surfplezier gewenst!
 
Tom Cox
coördinerend directeur scholengemeenschap Sint-Quintinus
 
Veronique Huber
algemeen directeur scholengemeenschap Sint-Quintinus

 

 
 

 

SGSQ Staf

Coördinerend directeur
Tom Cox

Algemeen directeur
Veronique Huber

Stafmedewerkers
Valérie de Condé
Lieve Vanderhoydonck
info [at] sgsq [dot] be

 

Veiligheid en preventie
Dany Vanharen
dany [dot] vanharen [at] sgsq [dot] be

ICT & media
Jonathan Rollin
jonathan [at] sgsq [dot] beScholengemeenschap Sint-Quintinus

Kempische Steenweg 400
3500 Hasselt

Tel. 011 / 72 07 47
info [at] sgsq [dot] be 

Comments