Welkom !!

Welkom op de website van de scholengemeenschap Sint-Quintinus. Deze site wil voor de gebruiker een makkelijk te raadplegen bron van informatie zijn. Hier kan je, via handige links, kennismaken met onze scholen, onze visie op onderwijs, wie wij zijn en hoe wij werken.

Sint-Quintinus is een scholengemeenschap voor scholen van het secundair onderwijs. Onze scholen vind je, in het hart van de provincie, gespreid over drie gemeenten: Hasselt, Stevoort en Zonhoven. Met een totaal van ruim 7200 leerlingen en een 1000-tal personeelsleden is ze de grootste scholengemeenschap van Limburg. 

Door het uitgebreide en complementaire studieaanbod van onze scholen kan iedere basisschoolverlater er zijn studieloopbaan op eigen maat uitbouwen. Vanaf het 3de jaar secundair kan je in Sint-Quintinus een studiekeuze maken uit het vrijwel volledige studieaanbod van àlle ASO, BSO, KSO en TSO-richtingen.

In de voortgezette opleiding Verpleegkunde en het Deeltijds Beroepsonderwijs kan je zelfs na je 18de bij ons terecht. Ons studieaanbod wordt bovendien ook nog voortdurend uitgebreid en geactualiseerd.  

Bevindt je favoriete studierichting zich in Sint-Quintinus, maar woon je (te) veraf, dan kan je, wanneer je dat wenst, terecht in een van onze internaten, het meisjesinternaat op de campus van Mariaburcht Stevoort of het gemengde internaat op de campus van de Scholen Kindsheid Jesu.
 
Maar bekijk het gerust allemaal zelf een keer in detail.
Veel surfplezier gewenst!
 
Eric Princen
coördinerend directeur scholengemeenschap Sint-Quintinus
Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Scholengemeenschap Sint-Quintinus   |   Kempische Steenweg 400 - 3500 Hasselt   |   Tel. 011 / 72 07 47   |   Fax 011 / 72 07 45   |   info [at] sgsq [dot] be